Cele mai bune jocuri de societate pentru copii și bebeluși

Cele mai bune jocuri de societate pentru copii și bebeluși

Dacă ești părinte, știi deja că jocurile pot contribui la dezvoltarea armonioasă a celor mici. De aceea, una dintre cele mai mari provocări constă în alegerea jucăriilor educative și utile pentru prichindei, care să nu-i plictisească, ci să le dezvolte abilitățile.

Jocurile de societate pentru copii sunt foarte populare în rândul micuților. Sunt activități competitive de care se bucură bebelușii sau copiii mai mari și se pot baza pe zaruri, pe cuburi, pe mutări strategice sau pe îndemânare.

Nu știi cum să alegi jocuri de societate pentru copii sau care sunt beneficiile lor? Îți punem la dispoziție informații utile despre jocuri de societate interesante. Iată care sunt recomandările de care poți ține cont, pentru o achiziție informată.

Ce sunt jocurile de societate?

Când te gândești la jocuri de societate pentru copii, ai în minte socializarea micuților, distracția și voia bună. Este o definiție perfectă a jocului de societate, care implică interacțiune, deși bebelușii se pot juca și singuri cu anumite jucării utile pentru vârsta lor. De regulă, jocurile de societate reprezintă activități între cel puțin doi jucători, bazate pe interacțiune directă. În această categorie intră orice joc de cărți, de table, de zaruri, de șah sau de rol, pe care copiii le adoră.

În engleză, jocurile de societate sunt numite board games și sunt apreciate de copiii de pretutindeni, dar și de către adulți. Totodată, jocul de societate are o istorie îndelungată, fiindcă cel mai vechi a fost documentat în jurul anului 3500 Î. Hr. Este vorba despre celebrul Senet.

Dacă optezi pentru jocuri și jucării educative, micuții tăi învață deprinderea de a se juca frumos și în siguranță. În plus, găsești o gamă variată de produse, la cele mai accesibile prețuri, ideale pentru orice buget.

Cum alegi un joc de societate pentru copii și bebeluși?

Cum alegi un joc de societate pentru copii și bebeluși?

Indiferent dacă alegi cuburi din lemn sau jucării complexe pentru copiii mari, trebuie să ții cont de gusturile lor, dar și de vârstă sau de materialul din care sunt confecționate piesele. Pentru a fi sigur că nu dai greș, poți ține cont de următoarele sfaturi:

Alege jocuri de societate adecvate vârstei copiilor

Înainte să cumperi cele mai bune jucării pentru copii, vârsta este criteriul esențial de selecție. Jucăriile pe care le cumperi pot fi nepotrivite pentru copiii tăi, fie pentru că sunt prea mici și, deci, nu le înțeleg, fie că îi pot răni. Unele jocuri pot fi chiar periculoase pentru copiii de vârste fragede. Din acest motiv, jucăriile individuale sunt cele mai potrivite pentru un bebeluș, care își poate îmbunătăți abilitățile motrice.

În schimb, pentru copiii care merg la grădiniță sau chiar la școală, sunt recomandate jocurile de societate care îi ajută să colaboreze mai eficient cu părinții sau cu alți copii. Dacă ai ales jocuri de societate interesante, nu uita să verifici ambalajul, unde vei vedea care este intervalul de vârstă recomandat.

Gândește-te la complexitatea jocurilor de societate

Un alt factor important în selectarea jocurilor de societate pentru copii este însăși lungimea sau complexitatea lor. Bebelușii nu au răbdare cu jocurile complexe, care durează până la o oră.

Ar fi bine să alegi jocuri scurte pentru cei mai mici și jocuri complexe pentru copiii mari, care le pot menține atenția și concentrarea.

Verifică materialul din care sunt făcute piesele

Vrei să cumperi cele mai bune jocuri de societate pentru copii? Ai în vedere și materialul din care acestea sunt confecționate. Cele mai multe produse sunt realizate din plastic rezistent, însă preferatele micuților sunt jucăriile din lemn, educative și durabile.

Pentru că dorești jucării educative și sigure pentru copii, evită-le pe cele cu magneți, care pot deveni periculoase dacă sunt ingerate.

Care sunt beneficiile jocurilor de societate pentru copii și bebeluși?

Care sunt beneficiile jocurilor de societate pentru copii și bebeluși?

Din fericire, achiziționarea unor jocuri de societate pentru copii aduce numeroase beneficii asupra dezvoltării lor. Iată de ce merită să investești în ele:

  • Jocurile de societate îi învață pe copii informații și concepte noi.
  • Jocurile de societate le aduc celor mici  distracție și relaxare. Mai mult, îi scapă de plictiseală.
  • Jocurile de societate pentru bebeluși și copii le dezvoltă abilitățile de gândire și ajută la funcționarea mai bună a creierului.
  • Jocurile de societate le dezvoltă copiilor inteligența emoțională și gestionarea emoțiilor. Astfel, micuții învață să piardă fără să se supere.
  • Jocurile de societate pentru copii le dezvoltă și abilitatea de luare a deciziilor, pentru a nu efectua mișcări la întâmplare.
  • Jocurile de societate îi învață pe copii să-și atingă obiectivele și să anticipeze strategiile celorlalți.
  • Cele mai bune jocuri de societate pentru copii le dezvoltă gândirea critică și capacitatea de analiză. De asemenea, prin intermediul acestor jocuri, reușesc să se concentreze pentru o perioadă mai lungă de timp.
  • Atunci când un copil se bucură de jocuri de societate, își formează memoria și dezvoltă o gândire complexă.

Top 5 cele mai bune jocuri de societate pentru bebeluși

Ești în căutarea celor mai bune jocuri de societate pentru bebeluși? Sunt utile cuburile din lemn, dar și alte jocuri educative, special concepute pentru dezvoltarea lor. Dacă ți se pare dificil să alegi jucăriile perfecte pentru copiii tăi, iată un top 5 realizat cu produsele de pe site-ul evawoodtoys.ro.

Turn Montessori din lemn – Curcubeu, cu 10 piese

Turn Montessori din lemn - Curcubeu, cu 10 piese

Acest turn Montessori din lemn este excelent pentru bebeluși, care pot să învețe culorile și să-și dezvolte coordonarea dintre mână și ochi. Jocul pune accent și pe dezvoltarea motricității și dexterității mâinilor, prin asocierile și prinderile pe care copiii sunt nevoiți să le facă. Cu turnul Montessori, copiii învață și despre conceptul de mărime, culoare sau dimensiune.

Pe baza din lemn cu suport vertical se așează formele din lemn, în ordinea mărimii, după bunul plac al bebelușilor. Jucăria educativă din lemn este recomandată bebelușilor peste 9 luni, sub stricta supraveghere a unui adult.

Cub educativ de tip Montessori cu 5 activități

Cub educativ de tip Montessori cu 5 activitati

Poți opta și pentru acest cub educativ din lemn, recomandat copiilor de peste 9 luni, care sprijină dezvoltarea corectă a bebelușului, capacitatea de a gândi și stimularea imaginației.

Un sortator din lemn învață copiii despre formele de bază, iar cei mici se distrează pe cinste! Pereții cuburilor și blocurile sunt șlefuite perfect, așa că nu există margini ascuțite, periculoase pentru copii. Cu toate acestea, se recomandă supravegherea copiilor în momentele de joacă.

Antepremergător din lemn cu 34 cuburi de construcție

Antepremergator din lemn cu 34 cuburi de constructie

Copiii peste 1 an se pot bucura de un antepremergător de tip Montessori, o jucărie perfectă pentru transportarea obiectelor dintr-un loc în altul. Se recomandă micuților care fac primii pași, fiindcă îi ajută să-și echilibreze mersul.

Cele 34 de cuburi vin în culori și forme diferite, astfel încât copilul să-și exerseze abilitățile manuale și să se joace cu propria imaginație.

Premergătorul este compus din piese de lemn, care oferă o rezistență ridicată la deteriorări, spre deosebire de jucăriile din plastic.

Set 6 cuburi puzzle din lemn Meserii

Set 6 cuburi puzzle din lemn Meserii

Aceste cuburi puzzle din lemn sunt excelente pentru bebelușii de peste 1 an, fiindcă le stimulează gândirea logică și dexteritatea. Vorbim despre cuburi cu meserii, care se suprapun, astfel încât să se potrivească toate părțile personajului.

Un puzzle vine însoțit și de alte avantaje:

  • Încurajează copiii să rezolve orice problemă.
  • Îmbunătățește memoria vizuală.
  • Îi ajută pe copii să recunoască forme și dimensiuni.

Jucărie educativă pentru bebeluși, cu labirint de mărgele

Jucarie educativa pentru bebelusi, cu labirint de margele

După vârsta de 6 luni, le poți oferi copiilor o jucărie motrică tip labirint 3D sau circuit cu mărgele din lemn, în nuanțe vesele. Circuitul cu bile este ideal pentru micii exploratori, care o să-și dezvolte abilitățile de a vizualiza în spațiu, gândirea logică și motricitatea fină a degetelor și mâinilor.

Top 7 cele mai bune jocuri de societate pentru copii

Probabil te întrebi care sunt cele mai bune jocuri de societate pentru copii. Avem câteva recomandări pentru tine:

Joc de societate pentru copii – Darts, 36 cm

Joc de societate pentru copii - Darts, 36 cm

Jocurile de tip Darts sunt extrem de populare printre micuți, deoarece îi ajută să-și exerseze acuratețea și abilitățile de coordonare, încă de la vârste fragede. Acest joc se adresează copiilor peste 3 ani și vine sub formă de set cu ținte, două bile cu velcro (scai) și două săgeți. Pentru că sunt confecționate din plastic și material textil, copiii se pot juca singuri, fără supravegherea adulților.

Poți să agăți dartboard-ul oriunde, în interior sau în exterior.

Joc magnetic pentru copii – Șah

Joc magnetic pentru copii - Sah

Celebrul joc de șah se potrivește copiilor peste 4 ani, care pot învăța calcule matematice simple. Este un joc excelent pentru copii, ce conține o tablă și 32 de piese, colorate în alb și negru, care îi distrează și le antrenează memoria.

Cuburi Lemn 3 în 1 Jenga, Domino si Puzzle

Cuburi Lemn 3 in 1 Jenga, Domino si Puzzle

Nu trebuie să uiți nici de cuburile din lemn 3 în 1, recomandate pentru copiii de peste 3 ani, potrivite pentru dezvoltarea îndemânării și dexterității. Aceste cuburi multifuncționale pot fi folosite ca și cuburi puzzle din lemn, ca un joc de domino sau ca un joc jenga.

Joc educativ Tangram din lemn cu 250 piese

Joc educativ Tangram din lemn cu 250 piese

Oferă-le celor mici, de peste 3 ani, un joc educativ din lemn, de tip Tangram, cu 250 de piese. Acest joc tradițional chinezesc oferă jucătorului posibilitatea de a crea diferite figurine și imagini, având la îndemână forme geometrice și cifre.

Cu acest joc din lemn, copiii învață formele geometrice, culorile și asocierea imaginilor.

Joc de societate, memorie cu pioni din lemn – Memory Chess

Joc de societate, memorie cu pioni din lemn – Memory Chess

Un alt joc de societate perfect pentru copiii de peste 3 ani este jocul de șah, de tip Montessori, care dezvoltă memoria, asocierea și răbdarea copiilor cu pionii. Face parte din jocurile de masă logice, distractive și educative care contribuie la dezvoltarea cognitivă a copiilor.

Joc Țintar din lemn – Moară, joc de societate

Joc Țintar din lemn – Moară, joc de societate

După ce copiii trec de vârsta de 4 ani, include în colecția lor și jocul de societate Moara, perfect pentru gândirea logică și critică a celor mici. Tabla și piesele din lemn sunt foarte rezistente, îi distrează și îi stimulează pe copii.

Joc de societate – Cărți de joc UNO

Joc de societate – Cărți de joc UNO

Cu siguranță ai auzit de Cărțile Uno, un joc de societate pentru copii foarte popular și distractiv. Este potrivit pentru cei care au împlinit 7 ani și se poate juca în 2 până la 10 jucători. Pachetul conține 108 cărți, de 4 culori, numerotate de la 0 la 9 și alte cărți cu funcții speciale.

Deși alegerea jucăriilor educative pentru cei mici pare dificilă, aceste jocuri de societate te ajută să iei cele mai bune decizii. Fie că ești în căutare de jocuri de societate pentru copii sau bebeluși, sperăm ca exemplele noastre să te inspire! În urma jocurilor de societate, copiii pot căpăta numeroase abilități, care contribuie la dezvoltarea lor.

2 thoughts on “Cele mai bune jocuri de societate pentru copii și bebeluși

  1. Monica says:

    Jucarii foarte frumoase, viu colorate, din materiale de calitate. In plus, livrarea a fost foarte rapida. Recomand cu drag si altora! 🤗

  2. Pingback: La ce vârstă vorbesc copiii: Metode eficiente de stimulare - Eva Wood Toys

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *