Jucarii Motrice si Senzoriale

Afișez 1 - 36 din 287 de rezultate

Afișez 1 - 36 din 287 de rezultate

Transport gratuit
269,99 lei

Jocurile de stimulare senzorială sunt cea mai bună modalitate de autocunoaștere a celor mici. Pe lângă rolul distractiv, aceste jocuri și jucării au și misiunea educațională prin care îi pot face pe cei mici să experimenteze noi senzații.

Ce sunt jucăriile senzoriale?

Încă de la naștere și până la vârsta la care devin conștienți de lucrurile din jur, copii își folosesc simțurile pentru a explora și pentru a încerca să cunoască lumea înconjurătoare. Acest lucru este posibil prin atingere, degustare, auz, văz și miros.

Jocurile senzoriale reprezintă orice activitate care stimulează simțurile copilului și poate avea loc oriunde: în casă, în mașină, în cadrul unor ateliere specifice sau la grădiniță.

Importanța și beneficiile jocurilor senzoriale

Jocurile și jucăriile senzoriale încurajează în mod natural copii să folosească procesele științifice în timp ce se joacă, distrează, creează, cercetează și explorează lumea din jur. Acestea aduc o mulțime de beneficii procesului de dezvoltare, precum:

  • Construiesc conexiuni la nivelul creierului – fapt ce conduce la capacitatea copilului de a finaliza sarcini de învățare mai complexe.
  • Ajută la dezvoltarea și îmbunătățire motricității.
  • Susține dezvoltare limbajului, a abilităților motrice fine și creșterea cognitivă.
  • Dezvoltă abilitățile de rezolvare a problemelor și interacțiunea socială.

Jocurile senzoriale și motricitatea fină

Procesele senzoriale și motricitatea fină se formează în etapa preșcolară, în jurul vârstei de 3-4 ani și sunt extrem de importante pentru dezvoltarea copilului. În această perioadă, cei mici trebuie să fie încurajați în mod continuu de părinți să exploreze mediul înconjurător, să își dezvolte simțurile și îndemânarea deoarece sunt aspecte care îi vor ajuta să se descurce  atât în viața de școlar, cât și în cea de adult.

Întrebări frecvente

Ce reprezintă jocurile și jucăriile senzoriale?

Jocurile senzoriale reprezintă toate activitățile care includ utilizarea simțurilor. Astfel, activitățile senzoriale permit copilului să își perfecționeze și dezvolte procesarea senzoriale prin întărirea conexiunilor cerebrale și îmbunătățirea răspunsurilor la stimuli.

Care sunt jucăriile potrivite pentru dezvoltarea motricității fine?

Printre cele mai recomandate jucării care ajută la dezvoltarea motricității fine se numără jocurile de construit, jocurile cu plastilina, jocurile cu cretă și puzzle-ul.

Care sunt jucăriile senzoriale potrivite pentru bebeluși?

Pe evawoodtoys.ro găsești o gama variată și diversificată de jucării senzoriale pentru bebeluși, printre care și jucăriile senzoriale pentru dentiție, jucăriile senzoriale pentru bebeluși si puzzle-uri formare din 2-3 sau mai multe piese mari. 

Te putem ajuta?