Jocuri pentru Motricitate

Afișez 1 - 36 din 411 rezultate

Afișez 1 - 36 din 411 rezultate

Transport gratuit
269,99 lei

EvaWoodToys.ro ți-a pregătit o întreagă selecție a celor mai bune jucării pentru motricitate. Profită de gama variată de produse și de prețurile avantajoase, și ajută-l pe micuțul tău să-și dezvolte abilitățile motrice.

Jucăriile motrice sunt jucării care îi ajută pe copii să-și dezvolte abilitățile ce țin de zona mâinilor, precum apucatul sau prinsul și abilități ce pot fi efectuate prin intermediul mușchilor, adică dezvoltându-și motricitatea grosieră.

Motricitatea la copii

Dezvoltarea motorie a copiilor începe încă din primele luni de viață și reprezintă drumul lor spre independență. La vârste atât de mici, cele mai bune metode de a încuraja mobilitatea lor sunt reprezentate de jocurile și jucăriile special create în acest scop. Motricitatea este formată din două grupe:

  • Motricitatea fină – reprezintă mișcările grupelor musculare mai mici, precum mișcarea mâinilor, a degetelor și a încheieturilor. Aceasta are un rol deosebit în procesul de îndemânare și precizie;
  • Motricitatea grosieră – reprezintă abilitatea de a folosi grupele musculare mari care sunt responsabile de coordonarea mișcărilor mâinilor sau picioarelor, susținerea capului și susținerea trunchiului. La bebeluși, motricitatea grosieră se remarcă prin puterea lor de a sta în șezut, de a se întoarce de pe o parte pe alta, de a merge de-a bușilea, iar într-un final de a merge în picioare.

Jucării potrivite pentru dezvoltarea motricității

Pentru fiecare grupă de vârstă există anumite tipuri de jucării care încurajează dezvoltare motricității.

  • 0-3 luni – zornăitoare și jucării din material textil pe care cel mic le poate ține în mânuțe;
  • 3-6 luni – jucării din lemn sau silicon sau jucării de dentiție;
  • 6-9 luni – jucării moi care încurajează activitatea de strângere a pumnului;
  • 9-12 luni – jucării de tras și de împins;
  • 1 -2 ani – jocuri de construit, cuburi sau jocuri magnetice.

Vezi întreaga gamă de jocuri motrice pe site și alege-le pe cele potrivite pentru vârsta copilului tău.

Întrebări frecvente:

De ce sunt importante jucăriile motrice?

Motricitatea este un element esențial în dezvoltarea copiilor. Jucăriile motrice au rolul de a-i ajuta pe cei mici să deprindă primele mișcări esențiale, precum coordonarea mana-ochi, strânsul obiectelor în mâini, trasul și împinsul.

Care sunt principalele activități pentru dezvoltarea motricității?

Pentru a-și exersa și dezvolta motricitatea, copiilor le este recomandat să se joace cu plastilină, să deseneze și să picteze, să rezolve jocuri tip puzzle sau jocuri de construit.

Ce înseamnă jucării motrice?

Jucăriile motrice sunt cele create de specialiști din domeniu pentru a asigura o bună dezvoltare a motricității fine și grosiere. Aceste jucării susțin joaca independentă, iar prin intermediul lor copilul tău își poate îmbunătăți mișcările, capacitatea de concentrare, răbdarea și atenția.