Jucarii Copii 4-5 Ani

Afișez 1 - 36 din 1231 de rezultate

Afișez 1 - 36 din 1231 de rezultate

14,90 lei

 

Copii cu vârsta cuprinsă între 4 și 5 ani sunt deja preșcolari, iar asta înseamnă că marea majoritate a timpului o petrec jucându-se. Fie că este vorba de mediul familial sau cel de la grădiniță, aceștia învață și descoperă lumea prin joc. La această vârstă încep să-și facă apariția în viața lor și jocurile sociale, prietenii cu care își împart jucăriile, sarcinile de lucru și rolurile complexe. De asemenea, jocul de rol este în toi, astfel că micuții noștri adoră să se transforme în super eroi, în medici, pompieri, bucătari sau profesori.

La vârsta de 4-5 ani, copii au deja capacitatea de înțelegere a jocului, respectă reguli și dezvoltă un spirit competitiv. Bucură-te și tu de jucăriile pentru copii 4-5 ani la prețuri avantajoase de pe site-ul nostru și distrează-te împreuna cu micuțul tău.

Rolul jocului în viața unui copil de 4-5 ani

Jucăriile au rolul de a stimula curiozitatea, de a încuraja socializarea și de a dezvolta dorința de descoperire a copilului. Jocurile contribuie la dezvoltarea personală, emoțională și socială a celui mic. De asemenea, prin astfel de activități copii își vor îmbunătăți încrederea, mândria și își vor valida procesul de învățare. La această vârstă, jucăriile educaționale sunt cele mai populare  deoarece sunt special concepute pentru a dezvolta gândirea logică și exercițiul, ele reprezentând atât un instrument educativ cât și unul distractiv.

Jucăriile ideale pentru copii de 4-5 ani

La vârsta de 3-4 ani, copiii se joacă cu jucării educative care îi ajută în dezvoltarea abilităților. Jucăriile care ating mai multe arii de cunoaștere, precum matematica, muzica, artele vizuale, biologia sau tehnologia sunt printre preferatele lor. Astfel, jucăriile educative creează un mediu potrivit de educare, învățare și distracție, îmbinând toate aceste trei elemente și formând o activitate esențială în buna dezvoltare a celor mici.

 

Jocurile puzzle sunt potrivite pentru copii aflați în această etapă de vârstă. Acestea îi ajută să se concentreze și să memoreze regulile, dezvoltând și abilitatea de rezolvare a problemelor. Cei mici își îndreaptă toată atenția și concentrarea asupra găsirii pieselor și îmbinării corecte a acestora. Astfel, memoria vizuală este antrenată, pentru că cel mic folosește întreaga imagine de ansamblu pentru a construi puzzle-ul.

Jocurile și jucăriile pentru copii de 4-5 ani pregătesc copilul pentru etapa următoare și anume școala. Misiunea părinților este aceea de a face această trecere într-un mod cât mai plăcut și distractiv.

Întrebări frecvente

Cum alegi jucăriile potrivite pentru copiii de 4-5 ani?

Copiii de 4-5 ani sunt dornici să experimenteze și să cunoască cât mai multe lucruri noi. Astfel, în vederea alegerii unei jucării potrivite este esențial să ții cont de vârsta lui, de funcția educativă și de modul în care este realizată, astfel încât cel mic să fie în siguranță atunci când o folosește.

Cum ajuta jocurile de rol dezvoltarea copiilor de 4-5 ani?

Jocul de rol este o metodă excelentă pentru cei mici de a-și dezvolta limbajul. Aceștia sunt nevoiți să-și adapteze replicile din joc și astfel își dezvoltă atât limbajul, cât și relațiile sociale.

Care sunt cele mai potrivite jucării pentru copiii de 4-5 ani?

Pe EvaWoodToys găsești o gamă selectă de jucării potrivite pentru copiii de 4-5 ani. Printre ele se află și bucătăria în miniatură cu lumini și sunete, seturi de carioci și culori, tabla magnetică sau puzzle-urile din lemn.
Te putem ajuta?