9 locuri de vizitat în România cu copii: Vacanță perfectă

locuri de vizitat in Romania cu copii

Copiii sunt dornici să cunoască lumea din jur, iar bucuria cu care întâmpină fiecare experiență nouă nici nu se poate exprima în cuvinte. Astfel, vacanțele în familie reprezintă cele mai bune oportunități de creștere și dezvoltare pentru micuții curioși. Pe lângă faptul că vor vedea locuri noi, vor avea posibilitatea de a petrece timp de calitate alături de părinți, dincolo de tot ceea ce înseamnă rutina de zi cu zi. În rândurile următoare, vei descoperi o selecție cu 9 locuri de vizitat în România, potrivite pentru vacanțele familiilor cu copii. Înainte de a le descoperi pe fiecare în parte, asigură-te că pui în bagaj și câteva jucării din lemn. Cel mai probabil, veți petrece destul de mult timp în mașină, iar cei mici au tendința de a se plictisi rapid. Înainte să vezi locurile propuse, consultă calendarul de zile libere, pentru planificarea vacanței perfecte.

1. Dino Park Râșnov

Unul dintre cele mai cunoscute locuri de vizitat în România cu copii este Dino Park Râșnov. Dacă nu ați fost până acum în Brașov, atunci acesta poate deveni următoarea voastră destinație de vacanță. Dino Park se află foarte aproape de Cetatea Râșnov și este cunoscut pentru lumea fascinantă a dinozaurilor recreați în mărime naturală. O plimbare pe aleile întortocheate va fi o călătorie fascinantă pentru cei mici. Vor avea posibilitatea să se fotografieze cu dinozaurii uriași, să admire erupția vulcanului interactiv și, în mod evident, să-și facă noi prieteni la locurile de joacă. Pune câteva jucării pentru fete în bagaj. S-ar putea să ai nevoie.

2. Salina Turda

Pe lista cu principalele locuri de mers cu copii se regăsește și Salina Turda. Pe lângă efectele terapeutice, o vizită la salină este un bun prilej de a descoperi o lume diferită, alta decât cea cu care prichindelul tău este obișnuit zilnic. Înainte de a pătrunde în subteran, asigură-te că îl îmbraci cu haine mai groase deoarece este destul de rece în salină. Veți petrece mult timp aici pentru că această locație vine în întâmpinarea vizitatorilor cu numeroase opțiuni de relaxare. Astfel, după ce admirați pereții din sare, puteți organiza o întrecere cu bărcuțele pe lacul subteran.

3. Mocănița din Maramureș

Zona Maramureșului este o opțiune excelentă pentru a petrece vacanța alături de întreaga familie. Veți descoperi aici numeroase locuri pitorești, iar cei mici vor face cunoștință cu lumea autentică a satului românesc de altădată. De altfel, principala atracție a zonei este Mocănița. O plimbare pe calea ferată poate fi o experiență memorabilă pentru un copil care este obișnuit să meargă la școală doar cu mașina părinților. Trebuie să știi că întreaga excursie va dura câteva ore, ceea ce înseamna că va trebui să te asiguri că ai suficientă apă în bagaj, dar și mâncare pentru cei mici. De altfel, există câteva spații special amenajate de unde poți achiziționa diverse gustări sau băuturi răcoritoare.

mocanita din Maramures de vizitat cu copii

4. Adrenalin Park Cluj

Adrenalin Park se numără printre cele mai frumoase locuri de distracție pentru copii, dar și pentru părinți. Astfel, dacă urmează să planifici o vacanță pentru întreaga familie, ai putea să te orientezi către Cluj, unul dintre cele mai cunoscute județe de la noi. Parcul de aventură se află în comuna Feleacu, în satul Casele Micești și este un loc încărcat cu energie pozitivă și multă adrenalină. Veți descoperi aici numeroase trasee suspendate, leagăne și multe alte surprize. În plus, atracțiile de aici pot deveni surse de inspirație pentru alte idei de jocuri și activități în aer liber pentru copii, activități pe care se le aveți în apropierea casei.

5. Marea Neagră

Pentru cei mai mulți prichindei, vacanța de vară vine cu dorința de a petrece câteva zile la mare, bucurându-se de valuri și de nisipul fin al plajelor. Dacă pentru tineri, Mamaia reprezintă una dintre principalele atracții, datorită vieții de noapte și numeroaselor posibilități de distracție, pentru familiile cu copii sunt potrivite mai mult stațiunile liniștite, precum Eforie sau Neptun. Pune în bagaj pălăriuțe de plajă, protecția solară și nu uita de setul cu jucării pentru plajă și nisip. În plus, dacă tot ajungeți în zonă, ar fi păcat să ratați o vizită la delfinariul din Constanța. Pune pe lista cu activități și o plimbare pe faleza cazinoului. Poate cei mici vor primi și o înghețată, în timp ce se bucură de priveliștea oferită de Marea Neagră.

cu copii pe plaja

6. Delta Dunării

Delta Dunării se numără printre principalele idei de vacanta împreună cu copii de orice vârstă. Pentru că este o destinație care necesită a fi explorată pe parcursul mai multor zile, recomandat ar fi să pui în bagaj, pe lângă cremele și loțiunile împotriva țânțarilor, câteva jucării pentru băieți ori diferite jocuri pentru fetițe. Delta Dunării este o zonă liniștită, înconjurată de vegetație și numeroase specii de păsări. Cei mici vor fi bucuroși să exploreze natura, mai ales că au posibilitatea să petreacă foarte mult timp alături de părinți.

7. Cazanele Dunării

Cauți idei pentru destinații de vacanță cu copii în România? Atunci, pune pe listă și Cazanele Dunării sau Parcul Național Porțile de Fier. Având o lungime de aproximativ 9 kilometri, fluviul poate fi străbătut, de la un capăt la altul, cu vaporașe – principalele atracții pentru prichindeii dornici de aventură. Pe lângă bucuria de a se află la bordul ambarcațiunii, cei mici pot beneficia și de o lecție de istorie, diferită față de cele cu care sunt obișnuiți la școală. Parcă sună din ce în ce mai bine, așa-i?

8. Povestea Calendarului din Sibiu

Ești în căutarea celor mai frumoase destinații de weekend pentru copii? Nu rata o vizită în Sibiu, mai exact în comuna Porumbacu de Jos. Aici se află Povestea Calendarului – un tărâm parcă desprins din poveștile copilăriei, o lume colorată, cu floricele și turtă dulce. Veți admira împreună 12 căsuțe, fiecare reprezentând într-un mod autentic o lună a anului. Va fi o călătorie fascinantă, la finalul căreia cei mici vor rămâne cu o amintire de neuitat.

9. Castelul de Lut Valea Zânelor

Printre principalele locuri de vizitat cu copii se numără și Castelul de Lut Valea Zânelor, un alt tărâm de poveste pe care îl găsești în comuna Porumbacu de Sus. Dacă prichindelul tău preferă să adoarmă ascultând povești cu prinți, prințese și creaturi fermecate, atunci Castelul de Lut este locul în care se va simți mult mai aproape de lumea poveștilor din care fac parte personajele lui preferate.

castelul de lut valea zanelor

Concluzionând, vacanțele în familie pot contribui enorm la creșterea armonioasă a micuților exploratori. Copiii noștri sunt dornici să învețe cât mai multe lucruri, să descopere noi universuri și să pătrundă în lumi nemaivăzute. Astfel, este indicat să organizezi vacanțe sau mici excursii care să însemne mai mult decât o simplă relaxare. Optează pentru destinații care să le stârnească imaginația și să le dezvolte abilitățile. Te poți consulta cu ei înainte și chiar să conturați un posibil traseu cu harta în mână.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *